Tiramisu Jeroen Meus

Lekker klassiek tiramisu recept van Jeroen Meus met flink wat Amaretto in de smeuïge vulling.


Zoals gezegd een klassiek recept en Jeroen kennende gaan daar dus flink wat extra eieren bij: de dooiers worden met suiker witgeklopt en met de mascarpone gemengd, het eiwit wordt opgeklopt zodat de plattekaasvulling wat luchtiger wordt.

Voor de kinderen laat Jeroen weten dat je de Amaretto best achterwege laat :)

Tiramisu recept boodschappenlijstje

 • een halve kilogram roomkaas, klassiek is dat ook bij Jeroen nog steeds mascarpone (maar niets belet je om een vette platte kaas van Carrefour of de Nederlandse roomkaas van Monchou te proberen: je kan er wel degelijk meer mee doen dan de klassieke monchoutaart te maken).
 • 3 eieren van met biologische granen (geen legkorrel dus!) gevoede losloopkippen
 • 2 x 3 eetlepels griessuiker
 • ongezoet cacaopoeder naar believen
 • 100 ml warme espresso koffie
 • 100 ml Amaretto likeur

Hoe maakt Jeroen Meus tiramisu


 1. Begin met de dooiers van de eiwitten de scheiden en klop de eiwitten met 3 eetlepels griessuiker volledig stijf in 1 kom.
 2. In een andere kom klop je de eierdooiers met opnieuw 3 eetlepels suiker romig stijf: tot de kloppers ringetjes in de eierroom achterlaten.
 3. Doe de roomkaas in een grote kom en roer er 2/3de van de Amaretto door. Roer er dan de eierroom onder en spatel tenslotte voorzichtig het eiwit erbij.
 4. Giet de rest van de Amaretto bij de espresso.
 5. Begin dan de tiramisu op de bouwen in 1 grote kom of in meerdere kleine kommetjes: maak eerst een laag van koekjes gedompeld in de espresso.
 6. Spatel daar een laag van het luchtige roomkaasmengsel over en bouw verder: koekjes, room... Zorg er wel voor dat je eindigt met een laag room.
 7. Laat de tiramisu dan afkoelen in de ijskast zodat de roomkaas weer wat kan opstijven. Strooi er het cacaopoeder over als het dessert op tafel komt.

3 reacties:

Unknown zei

Best de koekjes ook bij het boodschappenlijstje zetten!!!

Unknown zei

Best lange vingers? Boudoirs dus?

Unknown zei

Speculoos a neef

Een reactie posten